>KARALAHANA KAVURMA

>

MALZEMELER
1 kilo karalahana
1,5 bardak haslanmis barbunya
2 sogan,2 dis sarmisak
2 kasik tereyag,tuz,karabiber,pulbiber,2 kasik misir unu
HAZIRLANISI
Lahanalar ayiklanarak iyice yikanir ve ince ince dogranir.
Bir tencerede su kaynatilir ve lahanalar haslanip suzulur.

Soganlar kup kup dogranir ve tereyagi ile kavurulur.
Sarmisak ,tuz,pulbiber,karabiber ve lahana ilave edilir.
Kisik ateste kavurarak pisirilir.En son barbunya ilave edilir

DIBLE
Ayni sekilde hazirlanir sadece barbunya yerine 1 bardak pirinc ,2 kasik misir unu ilave edilir.

2 Responses to >KARALAHANA KAVURMA

  1. hunerlieller says:

    >selam hep duymuştum bu karalahana yemeklerini ama hiç tatmadım..eminim çok güzeldir.elinize saglık..

  2. emel says:

    >Filizcim ellerine sağlık .Bir karadenizli olarak şimdi olsada yesem lahana kavurmasından…Evde çocuklarım lahana sarması harıcinde lahana yemeği sevmediklerinden pişiremiyorum.SevgilerEmelasevi.blogcu.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: