>HASHASLI BURMA

>

HAZIRLANISI

3 ekmek hamuru tek tek merdane ile acilir .1Kase hashas ezmesi,1 kase ceviz,1 bardak siviyag ile karistirilir.Acilan hamurlarin uzerine surulur.Hamur iki parmak kalinliginda seritler halinde kesilir,ters yone bukulur,yumurta sarisi susam serpilir,isitilmis 170 derece firinda pisirilir.

Firindan alinan hashasli burmalarin uzerine su serpilir temiz bir bez ile kapatilir yumusamasi saglanir

4 Responses to >HASHASLI BURMA

  1. ceyt says:

    >ellerine sağlık canım.bizde buna haşhaşlı pogaçe denir.ve çok severim.senin yaptığında harika görünüyor.sevgiler

  2. >Merhaba,hashasli burma sahane olmus,ellerine saglik canim.

  3. >Eşimin annesi çok sık yapar bu tarifi,haşhaşlı çörek denir bizde.Sizinki de çok güzel görünüyor,çok da canım çekti,ellerinize sağlık…

  4. ayse26 says:

    >merhaba haşhaşlı burmalar nefi gözüküyor elerine sağlık bu rar haşhaşlı canım istiyor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: