>FRANSIZ KEK

>

Tarif portakalagacindan.

Malzemeler ve Yapilisi
160 gr bitter, 150 gr margarin,4 yumurta,1 bardak seker,1 bardak iri cekilmis ceviz
1 bardak iri cekilmis findik ,1 bardak visne,kabartma tozu ,1 bardak un
Margarin bitter benmari eritilir ve derin kaliba alinir,
Yumurta sarisi ve seker cirpilir.Ayri bir kapta yumurta beyazlari kar gibi olana kadar cirpilir ve bekletilir.
Yumurta ve seker karisimina un ,kabartmatozu iyice karistirilir bu asamada yumurta beyazlari tahta kasikla yavasca hamura yedirilir.
Ceviz ve findik visne ilave edilir
Kelepceli kaliba gore kagit kesilir konur.Malzeme kaliba bosaltilir.
170C firinda pisirilir
Kek sogutulduktan sonra ters cevrilir ve kagidi alinir.Uzerine hazirlanan cikolata sosu dokulur.
Bol ceviz serpilirek sogutulur.Tarifte visne yoktu ben ilave ettim super olmus afiyet olsun­čÖé

One Response to >FRANSIZ KEK

  1. g├╝lriz says:

    >Filizci─čim, sen ne yapt─▒n ├Âyle; vi┼čne, ├žikolata, ceviz; bomba gibi olmu┼čtur o kek. Ellerine sa─čl─▒k, olsa da yesek dedirttin ┼čimdi. Sevgiler

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: