>PON PON

>

Prefiterol tarifimi 72 yilinda ogrenmistim .Tarifimin adi pon pon pasta idi ve uzerine pudra sekeri serpiliyordu profiterol yedigimde aaa bu benim ponpon pastam demistim .Aslinda neden pasta denmis onu da bilmem annemin arkadasinda tatmis tarifini almistim .Bugun ponponlarimi cheese cake ile hazirladim bir kismini pudra sekeri ile servis yaptim.

HAZIRLANISI/ PONPON/

1,5 su bardagi su bir kaba konur 100 gr margarin ile kaynatilir.Kaynayan suya 1,5 su bardagi un ilave edilir devamli karistirilarak pisirilir,sogutulur.Soguyan hamura tek tek mix cirparak yumurtalar eklenir.Hamurdan ceviz kadar parca alinir yuvarlanir tepsiye dizilir 170c firinda pembelesene kadar pisirilir .

1Bardak sut,5 kasik seker,1 yumurta,5 kasik un 1 kasik margarin karistirilarak pisirilir.Hazirlanan krema firindan alinan kenarlari kesilen pon ponlarin icine doldurulur pudra sekeri serpilir.Afiyet olsunn

One Response to >PON PON

  1. ÖZGÜL says:

    >filiz’cigim cok haklisin canim bende puf pasta olarak biliyordumsonra cikolata sos dokulmus halini gorunce sasirdim:))) ama cok daha hosuma gitti.ellerine saglik canim

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: