>CIG BOREK

>

Cig boregi bilmeyen yoktur ben yinede tarifini eklemek istiyorum
Malzemeler Yarim kilo kiyma
1 sogan rende yada kup kesilmis
tuz,karabiber,maydanoz
yarim cay bardagi su iyice yogrulur.
Hamur.
Un,tuz,maya
Hamur icin bir kaba un konur ortasi cukurlastirilir maya tuz ilave edilir
ilik su eklenerek hamur yogrulur.Un miktari vermiyorum arzuya gore degisir
Yogrulan hamurdan mayalanmasi beklenmeden ceviz kadar parca alinir
ve merdane ile acilir acilan hamurun bir kenarina kiymali harc surulur kapatilir
Diger hamurlarda ayni sekilde hazirlanir kizgin yagda kizartilir.

5 Responses to >CIG BOREK

  1. Anonymous says:

    >nefis olmuslar..eskisehirde cig böregi meshurdur..bayilirim..ellerinize saglik..sevgiler

  2. >Ellerine sağlık canım. Çok güzel görünüyorlar :))Sevgiler…

  3. >ah harikalar! ellerinize sağlık. çocukluğumdan beri çooookk sevdiğim bir börektir.demek ki bu gidişim için anneme verilecek istek listesinde onlarda yer alacak!! :Dsevgiler

  4. birsence says:

    >ben daha önce neden keşfedememişim bu siteyi yaaa…nefis şeyler var…keşfe gidiyorum hoşçalaın..:)))

  5. >selamBörek çok güzel olmuş nefis görünüyor eline sağlıkhayırlı cumaler diliyorum

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: