>YAYLA TATLISI

>


MALZEMELER
5 yumurta
Bir cay bardagi seker
Bir cay bardagi un
2 yemek kasigi irmik
Bir cay bardagi siviyag
Kabartma tozu
Bir tutam tuz
Bir bardak antep fistigi
SURUP ICIN
2.5 Su bardagi seker
2 Su bardagi su
HAZIRLANISI
Yumurtalarin sarilari beyazindan ayrilir.
Bir kabin icine yumurta sarilari ve seker ilave edilirek iyice karistirilir.
Sivi yag,un,irmik,kabarta tozu ilave edilir tekrar karistirilir.
Yumurta beyazlarinin icine az tuz konur ve kar gibi olana kadar iyice mikser ile cirpilir.
Spatula ile yavas yavas diger karisima ilave edilir
Fistiklar eklenir ve hafifce karistirilirak yaglanmis kaliba konup , 170C firinda pisirilir.
Surup malzemeleri kaynatilir sogutulur firindan cikan tatlinin uzerine dokulur .
Afiyet olsunnn

6 Responses to >YAYLA TATLISI

  1. Mahperi says:

    >Ellerine sağlık. Enfes görünüyor.

  2. derya says:

    >Ablacım ellerine sağlık harika olmuş tatlın öpüyorum…

  3. >Ne kadar nefis olmuştur kimbilir.Ellerine sağlık:)

  4. >İyi Bayramlar…Ellerine sağlık.Sevgiler…

  5. şeker pasta says:

    >Neşeli 'şeker gibi' bir bayram dileğiyle… Mutlu Bayramlar…

  6. Tuba says:

    >Mutlu Bayramlar..Tatli nefis gorunuyor. Ellerine saglik..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: