>IRMIK TATLISI

>

Malzemeler
Bır kılo sut
10 Yemek kasıgı seker
10 Yemek kasıgı ırmık
1 Yemek kasıgı tereyagı
3 Tane muz,2 tane portakal
1 Cay bardagı samfıstıgı ,bıtter cıkolata,bır cay bardagı cevız
Yeterı kadar savoyer

Hazırlanısı
Sut,ırmık.seker.tereyagı karıstırarak kaynatılır.
Kelepcelı kalıp folyo ıle kaplanır savoyerler portakal suyu ıle ıslatılıp kalıba dızılır.
Uzerıne pısmıs olan muhallebının yarısı dokulur kucuk dogranmıs meyvalar dızılır cevız serpılır
Kalan muhallebıye samfıstık karıstırılır meyvaların uzerıne dokulur kasık ıle duzeltılır.
Benmarı erıtılmıs bıtter dokulur buzdolabında sogutulur.

Irmik Tatlisi on FoodistaIrmik Tatlisi

15 Responses to >IRMIK TATLISI

  1. birdutmasali says:

    >GÜZEL ARKADAŞIMINHÜNERLİ ELİNE SAĞLIK AFİYETLE FİLİZİĞİM

  2. >İrmiği her türlü şekle sokmak çok hoşuma gidiyor…Tatlın nefiss olmuş ellerine sağlık ablacığım…Sevgiler…www.gonuluncelezzetler.com/

  3. >Nefis gorunuyor canim ,ellerine saglik.Sevgilerimi gonderiyorum.Sefa

  4. Baharcicegi says:

    >pasta tadinda hafif ve bo meyveli olmus ellerine saglik ablacim benim gözüm asagidaki yaglamada kaldi sarimsakli yogurtla ne lezzetli olur….

  5. kalpkurabiye says:

    >canım ellerine sağlık çok güzellllllllll bayılırım irmik tatlısınaaa

  6. >Ne kadar güzel bir pasta olmuş ! ellerine sağlıksevgiler

  7. ALEYNA says:

    >elnize sağlık.tetlı gerçekten çok çok güzel.sevgiler

  8. SerpiL says:

    >yok bu tatlı benimkini sollamış:)

  9. >Hem tatlı hem pasta ..ellerıne sağlık.SEVGİLERLE..

  10. Mahperi says:

    >İrmik tatlısını genellikle bisküvi ile yapıldığını biliyorum. Bu tatlı değişik olmuş. Enfes bir görüntü. Ellerine sağlık.

  11. >Canım nefis olmuş. Olsa da yesek.Ya da üşenmesek hemen yapsak:))))Ellerine sağlık canımsevgiler

  12. Fatma Tekin says:

    >Merhabalar filiz tatlınız güzel görünüyor,üzerine çukulata sosu yakışmış ellerine sağlık eminim tadıda güzel olmuştur.Ben de bu tatlının hindistan cevizlisini hazırlamıştım .Kar tatlısı olarak oda güzel oluyor tavsiye ederim.sevgiler.fatma tekin.

  13. Fatma Tekin says:

    >Merhabalar filiz tatlınız güzel görünüyor,üzerine çukulata sosu yakışmış ellerine sağlık eminim tadıda güzel olmuştur.Ben de bu tatlının hindistan cevizlisini hazırlamıştım .Kar tatlısı olarak oda güzel oluyor tavsiye ederim.sevgiler.fatma tekin.

  14. >ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN; SEVGİLİ ARKADAŞLAR düşbahcesi.blogspot.com ve pembetatlar.blogspot.com TARAFINDAN HAZIRLANMIŞ OLAN HEDİYEŞLE ETKİNLİĞİNE SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ DAVET EDİYORUZ…1 ŞUBAT 2010- 28 ŞUBAT 2010 TARİHLERİ ARASINDA ORTAK BLOGUMUZ OLAN pembedüşbahcesi.blogspot.com 'DA BAŞLATACAĞIMIZ ETKİNLİĞİMİZDE BİZİ YALNIZ BIRAKMAZSANIZ ÇOK SEVİNİRİZ… HAYDİ ARKADAŞLAR HEDİYELEŞELİM KAYNAŞALIM… DETAYLI BİLGİ İÇİN:pembedüşbahcesi.blogspot.com adresine uğramanız rica olunur…

  15. >Filiz Hanım değişik bir sunum ve tarif olmuş elinize sağlık.Sevgiler.Mine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: