>ZEYTINYAGLI ENGİNAR

>

Bodrum tatilimiz cok guzel gecti cok ozlemisim .Gumusluk cok sakin hatta bombos denebilir
Ben bu halini seviyorum dalga sesleri,kus sesleri acan begonviller superdi .
Turgutreis gumusluk ve yalıkavak arasında yol calısmaları var nihayet altyapı duzenlenıyormus
Turgutreis pazarı cok sakindi rahat rahat dolastım bol bol sebzeler aldım enginar turgutreisten
Malzemeler
Bes tane enginar
Bir tane sogan
Ikı tane havuc
Bir kase bezelye
Bır tane patates ,bır tane limon
Dereotu,tuz,zeytınyagı, 2 dıs sarmısak 2 tane kesmeseker
Hazırlanısı
Sogan,havuc kup kesilir zeytinyagı ile hafif kavrulur.Icine ince dogranmıs sarmısak,patates ve bezelyeler eklenır biraz karıstırıp dereotu, limon,tuz ve sekerı eklenır
Tencereye engınarlar dizilir uzerıne hazırlanan bezelyelı ıc kasık ıle yerlestirilir
Bır bardak su eklenır kısık ateste enginarlar yumusayıncaya kadar pisirilir

2 Responses to >ZEYTINYAGLI ENGİNAR

  1. birdutmasali says:

    >keşke cebine benide koysaymışın filizcim :(((ne iyi olabilirdi :((

  2. SerpiL says:

    >aaaah ah.demek bodrumdaydın.bede galiba turgut reisti heralde bodrum prensıs otel işte.orda konakladık bu yaz nefisti.bodrum havası suyu.kimbilir bu mevsim nasıl güzeldir.yaşamadan söylenirmi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: