>DOMATESLI,FESLEGENLI,SARMISAKLI EKMEK

>

DSC_0950

DSC_0944

DSC_0934

DSC_0928

019

016

012

015

Kizimin not alip bir turlu yapmadigi ekmegi yaptim bugun.
Amerika’da odul kazanmis bir ekmek tarifi bu .
Kizim hayatinda yedigi en guzel ekmek oldugunu soyledi , damadim ertesi gun ise goturmek uzere folyoya sardi hazirladi.
Ekmegi icine biberiye doldurdugumuz zeytinyagina banip yedik (tavsiye ederim)
Cok tehklikeli bir tarif ona gore , bu ekmegi zeytinyagina banmaya ve yemeye doyamiyorsunuz.

Bu arada ben hala Amerikadayim.Firsat buldukca tarif topluyorum , burda torunumla oynamaktan tariflere cok vakit bulamadim,donunce acisini cikaragim.

Malzemeler
yarim bardak ılık su
1 yemek kasigi toz seker
4 tatlı kasigi maya
1 bardak ılık süt
1 / 3 su bardağı sızma zeytinyağı
2 yumurta
2 tatli kaşığı tuz
6 bardak un
1 kase kurutulmus domates
2 dis rendelenmis sarmisak
rendelenmis kasar peyniri ( zevkinize gore sevdiginiz peyniri koyabilirsiniz)
yarim su bardağı kiyilmis taze fesleğen

Yapilisi

1) su, şeker, maya, süt, zeytinyağı, yumurta, tuz ve unu karıştırın ve yoğurun ve kulak memesi kivamina getirin.Cok iyi yogurmaniz gerekiyor (purussuz bir hamur elde edene kadar)Yaglanmis bir kabin icine hamuru duzgunce yerlestirin ve uzerini kapatarak 45 dakika mayalanmaya birakin

2) Bu arada, kurutulmuş domates ve feslegenleri mutfak makasiyla ince keserek sarmisaklarida icine ekleyip,karistirin

3) Hamuru ikye bolup , uzun olarak acin .Actiginiz hamurun uzerine feslegen,domates ve sarmisakli karisimi dagitarak uzerine rendelenmis kasar peyniri serpistirin.

4) Ic malzemeyide koyduktan sonra hamuru rulo seklinde sarin

5) Firin kagidi serdiginiz tepsinin ustunde ,mutfak makasiyla ust kismindan uzunlama kesin

6) Uzunlamasina kestiginiz hamuru S seklinde kivirin. Diger hamura ayni islemleri uygulamadan once ,hazirladiginiz S hamurunu ustunu kapatarak mayalamaya devam edin.

7) Her iki hamurda tekrar mayalandiktan sonra ,onceden isitilmis 180C firina verin

8) 30 dakika pistikden sonra firindan cikartarak uzerine folyo ile kaplayip 15 dakika daha pisirin. Bu islemi ekmegin ve kurutulmus domateslerin yanmamasi icin yapiyoruz
Toplam pisme suresi 45 dakika

Afiyet Olsun

26 Responses to >DOMATESLI,FESLEGENLI,SARMISAKLI EKMEK

  1. * YeLiZ * says:

    >Yemelere doyaaaam , benim guzel ekmegim,ekmegin , felaketim hasretiiiimyedikce , yiyesim geliyooorbir dilim , iki dilim , uc dilim ,4 diliim 14 dilim , yaga bandir da gotuuurBu ekmek beni sair yapan annem🙂 allerine saglikkkk

  2. Fatma Tekin says:

    >Merhabalar ev ekmeği ne nede lezzetli olur ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Sevgiler.

  3. beste says:

    >ooo iyiki ugramisim sansima harika bir ekmek cikti, ellerinize saglik bri kere daha annelerin hakki odenmez hele boyle ekmek yapanlarin hic:)

  4. >of harika bir şey olmuş bu ellerine sağlık

  5. Damak Tadı says:

    >Filiz'ciğim,tam bana hitap eden bir ekmek olmuş canım..Görüntülerine bayıldım adeta..Ellerine sağlık canım Filiz'ciğim..Öpüyorum kocaman..Sevgiler..

  6. >İçim gitti filizcim hemen denenecek ellerine sağlık afiyet olsun Yelizcim yenmezmi bu kadar güzel bir ekmek bende olsa 14 dilimi tüketirdim canım

  7. papatya68 says:

    >selam Filiz ablacığım ellerine sağlık yaptığın herşey gibi bu ekmek de nefis ve canım çekti vallahi:)hemen yapmak istiyorum tarifi aldım yedikten sonra sana yazarım sana sevdiklerinle güzel günler dilerim cuman mübarek olsun

  8. >Canım,ellerine sağlık. Gözümü görüntüden alamadım. Nefis görünüyor.Sevgiyle kal.

  9. >Filiz ciğim,Ben böyle nefis birşey görmedim. Fotoğraflar da tarif de harika.:)) ellerine sağlık. Denemek için sabırsızlanıyorum. Kurutulmuş domates yerine ne kullanabilirim. Salçalık kırmızı biber olur mu acaba?Sevgilerimle, güzel bir haftasonu dilerim…

  10. >Nefis bir görüntü ellerine sağlık Filizcim bayıldım

  11. >filizcim merhaba ekmek inanılmaz iştah kabartıyor çok beğendim ve muhakkak deneyeceğim.ellerine sağlık canım.sevgiler.seni izlemeye alıyorum

  12. >Ellerine saglik, cok ama cok leziz gorunuyor.Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

  13. Cafe Pepela says:

    >Nefis görünüyor ablacığım..Ellerine,gönlüne sağlık! Deneyeceğim.Cici hafta sonları dilerim.

  14. >nefiss gorunuyor ellerinize saglik, ilk firsata yapicam bende,SevgilerSefa

  15. İnci Yemek says:

    >Filizcim resimlerle anlatmana bayılıyorum:)nefis gözüküyor canım ekmek bende deneyeceğim hoş bir şekil olmuş çok sevdim:)ellerine sağlıkCanlarınla beraber sağlıklı mutlu günler dilerim canım.çok öpüyorum

  16. hdidem95 says:

    >tek kelime nefisss …ellerine sağlık canım sevgiler

  17. >Nefis olmus bunlar,mutlaka denemek isterim,tesekkürler size… Sevgiler.

  18. >sevgili arkadaşım selam ve sevgiler enden.ekmeği çok beğendimm.kayınvalidem bu gelişinde domates kurusu getirecek ben de deneyeceğim inşallah.emeğine sağlık.eminim süperdir…

  19. >Filizciğim,Domates, fesleğen, sarımsak olur da onlardan yapılan hele de senin gibi bir usta elinden çıkan herşey göründüğü üzere harika olur.Valla, şu an çok geç olmasa hemen mutfağa girip yapası geliyor insanın. Yarını bekleyeyim iyisi miEllerine, emeklerine sağlık.Sevgiler,

  20. >Harika bir ekmek olmuş,sadece ekmek de değil,hem börek,hem yemek:) Görüntüsü zaten,bana doyamazsınız der gibi duruyor🙂 ellerinize sağlık..

  21. aslı says:

    >Filiz Hanım gerçekten de mükemmel bir tarif olmuş. Yanında bolca peynir, demli bir çay ile nasıl da yenir.Ellerinize sağlık, sevgiler.

  22. >değişik , besleyici ,renkli bir ekmekellerine sağlık canım

  23. disal says:

    >ne kadar harika görünümlü bir ekmek bu..ellerine sağlık..nefiss…bayıldım yaa…:)

  24. nesrin says:

    >Nefis görüntüler, ellerinize saglik. Sevgiler…

  25. yemekbiraşk says:

    >kuru domatesli lezzetlere bayılırım ekmeğede çok yakıştırıyorum elinize sağlık nefis olmuşsevgiler..

  26. ŞÜKRAN says:

    >Filizzzz,Acele acele işten çıkmadan bu tarifi aldım , aldım ki hafta sonu kahvaltıya yapayım. nefis görünüyor eline sağlık adım gibi eminim ki bizde tehlikeli batırışları yapıp yiyeceğiz.. kocaman kocaman sevgiler..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: