>CHALLAH

>e11

e10

e9

e8

e7

e6

e4

e3
Pazartesi gunu istanbula donuyorum donmeden once elmali bir tarif paylasiyorum
Tarifi yelizin arkadasindan aldim Biz cok begendik Shay’a tesekkurler
Malzemeler
1 su bardagi ilik su
Yarim su bardagi seker
5 kasik sivi yag
3 yemek kasigi bal
2 yumurta,az tuz
1 paket maya
4 su bardagi un bardak olcusu degisebilir yumusak bir hale gelene kadar un eklenir diyelim
Ic malzeme
3 buyuk elma kup dogranmis
Yarim su bardagi seker
1yemek kasigi tarcin karistirilir
Ust…1 yumurta sarisi 1 kasik su cirpilir.
Bir kabin icine ilik su seker ve maya konur karistirilir.
Diger hamur malzemeleri eklenerek iyice yogrulur.
Yogrulan hamur uzeri ortulerek 1 saat mayalandirilir.
Mayalanan hamur merdane ile dikdortgen acilir tam ortasina elmalar konur.
Hamurun bir ucu ortaya dogru katlanir uzerine tekrar elma konur ve diger ucu kapatilir.
Hafifce uzerine bastirilir ve bicak ile kesilir resimlerle daha net anlasiliyor.
Kesilen parcalari alip hafif kivirip yaglanmis kelepceli kaliba dizilir.
Tekrar 1 saat mayalanmaya birakilir.
Uzerine yumurta sarisi su karisimi surulur 180c isitilmis firina verilir.
Tarifin orjinalinde bol toz seker serpip firina veriliyor uzeri yandigi icin ben serpmedim
Bal yada surup ile servis yaptim.
Gece 2de tarif eklersen boyle olur iste .Kemalpasa tatlisi arkadasimiz sormus seker miktari yazdim birde ilk yarim saat uzeri folyo ile kapatilip pisirilicek sonra folyo alinip devam edilecek

Afiyet olsunnnn

35 Responses to >CHALLAH

  1. umutluhayat says:

    >enfes olmuş.çokta güzel anlatmışsın.teşekkürler.ellerine sağlık

  2. >Filiz cim,Bu tarifine de bayıldım. Elmaları kabukları ile bu şekilde kullanmak harika bence. Çok da açıklayıcı olmuş. Ellerine sağlık canım. Son iki tarifini mutlaka denemek istiyorum.Sevgilerimle, şimdiden hayırlı yolculuklar:))

  3. nesrin says:

    >Amerikan mutfagini cok seviyorum, cok farkli tarifler bulmak mümkün. Ellerinize saglik. Sevgiler…

  4. KİZHATCE says:

    >enfessss görünüyor filizciğm,eline emeğine sağlık,öpüyorum..

  5. derya says:

    >Canım ellerine sağlık nasılda güzelolmuş olsada yesem öpüyorum.

  6. >Filiz cim,senin tarifi dayanamadım, yapıyorum, hamura ne kadar şeker ilave ediyoruz? yazmamışsın, sanırım unuttun..Ben mayalanması için olduğunu düşünerek 1 yemek kaşığı koyuyorum, ne dersin?sevgiler…

  7. >bayilirim elmali tariflere, ellerine saglik cok guzel gorunuyor.

  8. >bayilirim elmali tariflere, ellerine saglik cok guzel gorunuyor.

  9. >filizcim inanılmaz değişik bence.ellerine sağlık.görüntü süper ama asıl süper olan fikir bence.sevgiler cnım…

  10. Cafe Pepela says:

    >Ablacığım!Mayalı keklere bayılıyorum,şekil ve lezzet itibari ile özel bir yerleri var bende,not ediyorum hemen gördüklerimi,ellerine gönlüne sağlık.Şu görüntüyü kahvem elimde izlemek istiyorum bir süre:)Hatta en yakın zamanda Mine'miz gibi pişirmek istiyorum.Sevgi ve selamlarımla

  11. canan says:

    >Harika gözüküyor,ellerine sağlık canım..

  12. * YeLiZ * says:

    >sahsen mideye indirmis biri olarak enfes ! diyorum herkeseenfges bir ekmek

  13. >cok güzel anlatmissin ablacim ayrinlarada sahane ellereine saglikgüzel temennilerin icinde cok tesekkür ederim sevgiler

  14. >Filiziciğim bu tarife bayıldım! Çok hoşuma gitti çook! Ayrıca resimler o kadar açıklayıcı olmuş ki anlatamam. Çok teşekkürler ve ellerine sağlık.:)

  15. >Mmmm goruntu harika ellerine saglik canimkokusunu burdan aldim bile :)ben bunun yapilisi ayni malzeme olaraksa degiik gordumekmek seklinde yapilmis, senin elma koydugun yerlere sosi konulmusyu, onunda goruntusu harikaydi

  16. >canım bloğumda sana bir hediye var

  17. >Açıklayıcı tarif süper olmuş. Elmalı tatları severim bunu da deneyeceğim.Sevgiler.

  18. Armina says:

    >Harika bir görüntüsü var ellerine sağlık ablacığım.

  19. >eline sağlık canım,oldukça farklı resimler de mükemmel, ayrıca ekmeğe de hayran oldum harikasın:)))sevgiler

  20. >ÖZEL :))Sevgili Filiz ciğim,Sitemin hitlerini yükseltmek adına bana yardımcı olabilir misin? Arkadaş listene benim linkimi de ekleyebilir misin,olumlu yönde faydası olacağına inanıyorum, şimdiden teşekkürler, sevgilerimle…

  21. >Boyle degisik tarifler cok hosuma gidiyor. Cok guzel bir goruntusu var. Denemek istiyorum insallah. Tesekkurler…

  22. NarincE says:

    >Beğenmemek ne mümkün, pek güzel görünüyor, ellerine sağlık komşum.

  23. >Canım ablacığım,İsmi yabancı kendisi nefis bu elmalı çöreğe bayıldım.Elma ve tarçın ikilisine asla hayır diyemem.Resimlerle yapılışını anlatman çok iyi olmuş, İnşallah bende deneyeceğim.Ellerine sağlık.

  24. Cafe Pepela says:

    >Ablacığım merhaba.Benim için inanılmaz bir sürpriz oldu.Lezzet dergisi çıkmış mı :)Yurtdışında olduğum için ne zaman çıkacağından haberim yoktu..Ve şuan merak ettim:) Çok teşekkür ediyorum!

  25. evatolyesi says:

    >Ne kadar hoş bir şey bu böyle yapımıda çok değişik ve eğlenceliEllerinize sağlıkSevgiler:)

  26. lavantalimon says:

    >Prenses gelmiştir sanırım? güle güle mutlu büyütün:) tarfi çok güzel ye beni diyor elma ve tarçın favorindir. ellerine sağlık sevgiler oğlumun bulunduğu kıtaya:)

  27. yemekbiraşk says:

    >muhteşem olmuş orjinal yani :)elinize sağlıksevgiler..

  28. >waaaooow enfes görünüyor! Ellerine sağlık.Sevgiler

  29. balpare says:

    >canım bu harika birşey olmuş..nefis elma favorim..ellerine sağlık..hayırlı yolculuklar..

  30. SerpiL says:

    >filiz abla bişey soracağım ben.eski kayıtlarında konya güllüsü tarifin var ben onu denemek istiyorum ama malzemelerde yoğurt yazıyor yapılışında yoğurt yazmıyor.şimdi yoğurt varmı yokmu:)güzel soru değilmi:)

  31. >Ne kadar güzel ve gösterişli bir görüntü.insan yemese aklı kalır:)ellerinize sağlık nefis!

  32. beste says:

    >Hosgeldiniz torundan ayrilmak kolay olmamistir ama:) Cok tesekkurler zarif yorumunuz icin sevgilerimle…

  33. >ellerine sağlık canımm..çok lezzetli görünüyor:))

  34. İnci Yemek says:

    >Muhteşem anlatımla yine nefis bir tarif.Filizcim sağlıklı sevdiklerinle nice bayramlara canım.çok öpüyorum..

  35. >ben bayıldı bu iki tarife yani buna bir de sarımsaklı ekmeğe. acıktığımdan değil hakikaten güzeller:) ellerinize sağlık

Leave a reply to Oznur (100de100 Marifet) Cancel reply